maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Mangohyytelökakku

Lauantaina sekä juhlat, että kakku onnistuivat loistavasti.

Juhlissa tarjotun mangohyytelökakun tein alkuviikosta ja laitoin sen pakastimeen. Kakku ei kärsinyt tästä laisinkaan, joten tätä voisin kyllä harrastaa useamminkin. Positiivista pakastetussa kakussa oli lisäksi se, että pohjassa olevan leivinpaperin sai irrotettua kätevästi kakun ollessa vielä jäinen. Se onko sillä leivinpaperilla pohjassa mitään väliä on toinen juttu.Kakusta tuli kauniin värinen mango-appelsiinimehun ansiosta ja pinnan koristelin vielä sitruunamelissan lehdillä. Verrattaessa tätä mangohyytelökakkua ja aikaisemmin esiteltyä omenahyydykekakkua omenaversio oli enemmän minun mieleen. Tämä johtunee siitä, että en pidä erityisesti makeasta ja omenahyytelökakku oli ihanan raikas. Lisäksi raastettu omena juustokerroksessa teki omenakakusta herkullisemman näköisen.

Näitä kakkuja voisi leipoa muidenkin hedelmien maustamana. Seuraavalla kerralla voisin kokeilla esimerkiksi appelsiinia tai kiiviä.

3 kommenttia:

Stanna kirjoitti...

Nämä hyytelökakut ovat tosi hyviä, varsinkin näin kesällä kun ei kaipaa mitään hirveän makeaa.
Sitä jäin miettimään että hyytyykö jos laittaa kiiviä kun mun muistissa olisi että kiillekakku epäonnistuu jos laittaa kiiviä koristeeksi koska kiivissä on jotain mikä vaikuttaa liivatteeseen... En nyt kyllä ole aivan varma.

Johku kirjoitti...

Kiitos Stanna vinkistä, täytyy perehtyä asiaan. Tai sitten vain kokeilen ja katson kuinka käy =)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä juttu tosiaan on niin, että kiivi ei hyydy, joten susi tulee...
Mutta mikä estäisi kokeilemasta kotimaisia marjoja, esim. vadelmakakku on ihan hyvä vaihtoehto. Siihen olen tehnyt päällisen asettelemalla siihen ensin vadelmia ja sitten mehusta kiille. Nättiä ja raikasta herkkua! Onnistuu näöllisesti minultakin, jolla ei ole taiteellista silmää tipan tippaakaan.