sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2009

Marjaropposet

Nyt olen löytänyt lempileivonnaiseni. En ole koskaan ollut erityisesti makean ystävä, mutta näitä marjaropposia minäkin voisin syödä useamman.

Uusin Pirkka 6-7/2009 tuli pari päivää sitten ja reseptien joukossa oli useampiakin kesäleivonnaisia kokeiltavaksi. Pirkka-lehden reseptit ovat kaikkinensa olleet viime aikoina mielestäni todella laadukkaita sekä helposti muunneltavia ja innostavat kokeilemaan uusia juttuja jatkossakin.




Marjaropposet (lehdessä Hedelmäropposet) 16 kpl

Pohjat:

100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaurahiutaleita

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljavaahtoa
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl sokeria
ripaus vanilliinisokeria
pakastemarjasekoituspussi


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna sekä keskenään sekoitetut vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa. Voitelin alumiinivuoat öljyllä ja leikkasin tangoksi pyörittelemäni taikinan 16 osaan ja painelin palaset alumiinivuokiin reunoja myöten jauhotetuin sormin. Paista pohjia 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vaahdota vaniljavaahto ja sekoita yhteen tuorejuuston kanssa. Lisää sitruunamehu, sokeri ja vanilliinisokeri. Irrota pohjat vuoista ja täytä vaahdolla sekä valutetuilla marjoilla.

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kuohukermaa, jonka vaihdoin vaniljavaahtoon. Hedelminä oli puolestaan käytetty nektariineja, joiden sijasta käytin pelkästään marjoja.

Pohjat voi pakastaa ja täyttää vasta ennen tarjoilua. Tulen tekemään näitä vierasvaraksi pakastimeen, sillä näillä ropposilla kattaa kahvipöydän äkkiä koreaksi. Lisäksi marja-aikaan nämä tuo varmasti virkistystä perinteisten mustikkapiirakoiden sun muiden joukkoon.

2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Täytyypä kokeilla! Minäkin noteerasin uusimman Pirkan hyvältä vaikuttavat kesäiset ruokaohjeet - ja taisinpa leikellä lehden melko mukavaan kuntoon ennenkuin mies ehti sitä selaamaan... :)

Johku kirjoitti...

Suosittelen. Meilläkin minä taisin olla ainoa, joka lehden ennätti lukea ennen joutumistaan lehtikeräykseen =)