lauantaina, tammikuuta 14, 2012

Ruoka ja viini -lehden numero 1/2012 ilmestyi postilaatikkoon toisen lehden kylkiäisenä. Heti illalla selasin lehteä viikonlopun ruokia silmällä pitäen ja kiinnostavia reseptejä olikin useita. Nyt lauantai -iltaan mennessä olemme saaneet ihania makunautintoja kyseisen lehden reseptein.

Eilen illalla istuimme Codd saladin eli broileri-pekonisalaatin äärellä. Noudatimme reseptiä melko tarkasti (s.83)  ja makunautinto oli suuri. Tämän ruuan ääreen tulen varmasti palaamaan toistamiseen.

Jälkiruuaksi nautiskelimme uunijäätelöä. Tätä herkkua olemme tehneet ennenkin, mutta kyseinen resepti löytyi myös lehdestä.
Tänään nautimme Chèvre-pinaattipiirakkaa ja siemensalaattia (s. 45). Rucolaa reseptissä suositeltiin, mutta sitä ei löytynyt lähikaupastamme ja vaihdoimme tämän muihin raaka-aineisiin.
Piirakka oli hyvä. Viimeisissä suupaloissa suuri juuston määrä alkoi tuntumaan jo melkein liian paljolta. Ensi kerralla taidan joko jättää vuohenjuuston pois tai laitan sitä huomattavasti vähemmän. Itse piirakka pinaattitäytteen ja pohjan osalta oli todella hyvä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun turvauduin kaupan piirakkapohjiin. Taidan vierailla pakastealtaalla toistamiseenkin.

Ei kommentteja: