Niin kesällä kuin talvellakin ehdoton jälkiruokasuosikkini on rahka. Näin mansikka-aikaan se on luonnollista valmistaa makeista isoista mansikoista, mutta talvisin teen rahkan usein mustikoista. Vadelmarahka on ehdoton suosikkini, mutta vadelmia ei löydy omasta pakastimesta ja tämä on meillä harvinaisempaa herkkua. Jääkaapissamme on lähes aina tarvikkeet yhden rahkakulhollisen varalle.
Mansikkarahka
1 prk Kevyt vispiä
1 prk maitorahkaa
hieman sokeria ja vaniliinisokeria
marjoja mielen mukaan
Marjarahka on tosi helppo ja nopea valmistaa. Kevyt vispi tai halutessa kerma vaahdotetaan ja siihen lisätään sokerit. Valmistan rahkan yleensä aina Kevyt vispistä, sillä en pidä kerman mausta ja toisaalta pidän Kevyt vispin rakenteesta vaahdotettuna. Maitorahka ja marjat sekoitetaan vaahtoon ja herkku on valmis.
Mansikkarahka
1 prk Kevyt vispiä
1 prk maitorahkaa
hieman sokeria ja vaniliinisokeria
marjoja mielen mukaan
Marjarahka on tosi helppo ja nopea valmistaa. Kevyt vispi tai halutessa kerma vaahdotetaan ja siihen lisätään sokerit. Valmistan rahkan yleensä aina Kevyt vispistä, sillä en pidä kerman mausta ja toisaalta pidän Kevyt vispin rakenteesta vaahdotettuna. Maitorahka ja marjat sekoitetaan vaahtoon ja herkku on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti